Isolatie: prijzen en subsidie

Bij het isoleren van je woning komt veel kijken, maar de voordelen zijn groot. Niet alleen bespaar je op je energiekosten, ook verhoog je het comfort in huis en draag je bij aan een duurzamere toekomst. In deze gids bespreken we de prijzen voor isolatie en de beschikbare subsidies, met een rekenvoorbeeld voor een woning van 50 m² vloeroppervlakte.

Prijzen voor Isolatie

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de techniek die wordt gebruikt. Voor ons voorbeeld nemen we de prijs van €30 per m². Dit is een gangbare prijs voor kwalitatieve isolatie.

Rekenvoorbeeld voor een woning van 50 m²:

  • Vloeroppervlakte: 50 m²
  • Kosten per m²: €30

Totale kosten voor isolatie:

50 m² × 30 euro/m² = 1500 euro

ISDE Subsidie

De ISDE-subsidie is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren, waaronder isolatie. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type isolatie en de bijbehorende energieprestatie. Voor vloerisolatie kun je een subsidiebedrag ontvangen dat afhankelijk is van de gerealiseerde besparing.

Bijvoorbeeld: Stel dat de ISDE-subsidie voor vloerisolatie € 11 per m² bedraagt.
* Dit is het subsidiebedrag bij twee (isolatie)maatregelen.

Subsidiebedrag:

50 m² × 11 euro/m² = 550 euro

Eindkosten na ISDE-subsidie

Eindkosten na subsidie:

1500 euro − 550 euro = 950 euro

Conclusie

Het isoleren van je woning van 50 m² kost oorspronkelijk € 1500. Met de ISDE-subsidie verlaag je de kosten naar € 950. Dit maakt isolatie niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook een waardevolle investering in je woning.

Heb je vragen over de ISDE-subsidie of wil je meer weten over de mogelijkheden voor isolatie? Neem gerust contact met ons op, en we helpen je graag verder!

Subsidie isolatie 2021
Isoleren met subsidie 2021

Plan direct online uw afspraak

Voor isolatieadvies en offerte

Het werkgebied: Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht
Laden...
Isolatie subsidie 2021